niewe auto 777


Autorijschool Fleur

Voor een vlotte en veilige rijopleiding


Het Rijbewijs halen in Leiden

Een rijles duurt 60 minuten.

Het is mogelijk iedere week één of meer rijlessen te volgen van 60 minuten. De rijlessen worden volgens afspraak overdag,
’s avonds of op zaterdag gegeven. Je kan voor de rijles in Leiden of omgeving worden opgehaald, thuis, van school, stage, of werk. Je rijd iedere rijles altijd in de zelfde lesauto en met de zelfde instructeur.

Wij leren je stapsgewijs autorijden.

Stapsgewijs leren autorijden zorgt er voor dat vaardigheden beter worden opgenomen en de rijlessen efficiënter ingedeeld worden. Dit is een manier die goed aansluit bij de eisen die het CBR stelt bij de invoering van het Europees Rijbewijs. De automobilist moet volgens de nieuwste Europese richtlijnen kennis hebben van veilig, milieuvriendelijk en economisch rijden.
Tijdens de rijlessen leer je ook omgaan met een navigatiesysteem.

De rijlessen zijn globaal opgedeeld in 3 fasen: Voertuigbeheersing,verkeersdeelname, inzicht en ervaring.

1. De rijopleiding begint met het aanleren van de beheersing van de auto, hierbij moet je denken aan het wegrijden, stoppen, sturen, schakelen en achteruitrijden.

2. Het echte autorijden gaat nu beginnen en dit is vaak lastiger dan het lijkt. Je moet veel dingen tegelijkertijd kunnen doen, zoals schakelen, remmen, sturen, kijken, inschattingen maken, beslissen, reageren en anticiperen. In het begin is dit best lastig en het is onze taak om dit geleidelijk aan jou te leren, zodat je dit uiteindelijk zelfstandig kan. Tevens leer je een aantal bijzondere verrichtingen, zoals achteruit inparkeren, keren of een bocht achteruit.

3. In deze fase moet je zefstandig kunnen autorijden en worden de puntjes op de i gezet. Tevens maken wij een aantal proefexamens, zodat je precies weet wat je straks te wachten staat. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je aan het CBR laat zien dat je vlot, veilig en zelfstandig kan autorijden.